ktirio-skitso

A- A A+

Δράση για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

safeinternetΣτο πλαίσιο της Δράσης «Ενίσχυση της εξωστρέφειας του σχολείου μέσα από την ανάπτυξη συνεργατικών δράσεων με φορείς και σχολικές μονάδες», οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης παρακολούθησαν Πρόγραμμα με θέμα: «Ασφάλεια στο διαδίκτυο». Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας "ΟΔΥΣΣΕΑΣ" και συγκεκριμένα από την Υπεύθυνη του Προγράμματος Βασιλική Σαλαούνη, Κοινωνιολόγο, MSc, Επιστημονικό Στέλεχος ΟΚΑΝΑ – Κ.Π. "ΟΔΥΣΣΕΑΣ".
Η συνολική διάρκεια της παρέμβασης ήταν 4 διδακτικές ώρες (2 δίωρες συναντήσεις 1 συνάντηση ανά εβδομάδα). Σκοπός του προγράμματος είναι να εφοδιάσει τους μαθητές με γνώσεις και δεξιότητες για μια δημιουργική, ασφαλή και υπεύθυνη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών. Η συνεχώς αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου αναδεικνύει την αναγκαιότητα επιμόρφωσης των μαθητών ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Μαθητικές Εκλογές

IMG-f7ff2199c2e0616106b492ed77946928-VΤην Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας οι καθιερωμένες εκλογές για την ανάδειξη του 15μελούς συμβουλίου. Λίγες ημέρες νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για τα  5μελή συμβούλια κάθε τμήματος.. Μέσα σε κλίμα συνεργασίας και απόλυτης τάξης, μαθητές και μαθήτριες, διάβασαν τους κανονισμούς και υπό την καθοδήγησή των καθηγητών τους μελέτησαν τα ψηφοδέλτιά, ψήφισαν και επέλεξαν τους αντιπροσώπους τους.

 

Καλή Σχολική Χρονιά!

IMG20230911091218Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 το σχολείο μας άνοιξε τις πόρτες του για να υποδεχθεί μαθητές και μαθήτριες που παρακολούθησαν τον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Τα παιδιά και οι καθηγητές, ευλογήθηκαν από τον ιερέα που τέλεσε τον αγιασμό και πήραν ευχές για μια όμορφη και δημιουργική χρονιά από τους Διευθυντές του Γυμνασίου και Λυκείου Παναιτωλίου και από τον εκπρόσωπο της τοπικής κοινωνίας που παρευρέθηκε. Μετά τον αγιασμό και τις ευχές, τα παιδιά πήραν τα βιβλία τους και αποχώρησαν.

 

Περισσότερα...

To "Ευ Αγωνίζεσθαι" στο σχολείο μας

IMG20230526111848Στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης με τίτλο "Η Καινοτομία ξεκινά με Δράση", στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, μαθητές και μαθήτριες από όλες τις τάξεις, συμμετείχαν σε αθλητικά-συναγωνιστικά-ψυχαγωγικά παιχνίδια υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Χρήστου Μπεκούλη. Απώτερος σκοπός ήταν να ενστερνιστούν τα παιδιά τις διαχρονικές αξίες του Ευ Αγωνίζεσθαι, της Ευγενούς Άμιλλας, του Τίμιου Συναγωνισμού, της Αποδοχής της Ήττας και της σωστής Διαχείρισης της Νίκης, της Αποδοχής της Διαφορετικότητας και του Σεβασμού του Αντιπάλου.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, οργανώθηκε στο σχολείο μας αθλητική εκδήλωση, όπου οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε παιχνίδια δύναμης, ταχύτητας, ισορροπίας, υπερπήδησης εμποδίων κλπ.

Περισσότερα...

L'enfant et la lune – Tο παιδί και το φεγγάρι

 

Την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 οι μαθητές και μαθήτριες του Γ1 τμήματος του Γυμνασίου Παναιτωλίου, συμμετείχαν στην εβδομάδα ποίησης και συγκεκριμένα στο αφιέρωμα στον ποιητή Αλέξανδρο Βαρόπουλο.

Εκπαιδευτική Δράση κατά της Βίας στο σχολείο

IMG20230308130443 01Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο, το Γυμνάσιο Παναιτωλίου οργάνωσε και υλοποίησε εκπαιδευτική δράση με στόχο τον περιορισμό του φαινομένου στη ζωή των ανηλίκων και της αποτροπής των αρνητικών συνεπειών στις διαπροσωπικές τους σχέσεις. 

Κατά την υλοποίηση της δράσης εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων παρακολούθησαν πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Στη συνέχεια, αντάλλαξαν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο που δημιουργήθηκε για την συγκεκριμένη δράση. Επίσης χωρισμένοι ανά τάξη, μαθητές και μαθήτριες υλοποίησαν εικαστικές δράσεις προκειμένου να εκφράσουν τα συναισθήματα τους και να συνειδητοποιησουν πόσο δυσάρεστο είναι κάποιος να "τσαλακώνει" την ψυχή τους.

Περισσότερα...

Μαθαίνω για τη διατροφή στη σχολική ηλικία

Στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης «Ενίσχυση της εξωστρέφειας του σχολείου μέσα από την ανάπτυξη συνεργατικών δράσεων με φορείς και σχολικές μονάδες» οι διδάσκοντες εκπαιδευτικοί των μαθημάτων Οικιακής Οικονομίας (Νίκος Βάρσος), Εργαστήριο Δεξιοτήτων (Θεοδώρα Ξυγκά) και οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης του σχολείου μας, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023, συμμετείχαν στη διαδικτυακή δράση «Μαθαίνω για τη διατροφή στη σχολική ηλικία», που διοργάνωσε το ΚΕΠΕΑ Ιεράπετρας Νεάπολης, σε συνεργασία με το ΕΛΜΕΠΑ τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας.

 

Περισσότερα...

Υλοποίηση Δράσης Πρώτων Βοηθειών

0-02-05-200890638005f8039ec6afa936e3a6d7db4754ee3737ec178e1450dbf5641590 1aa00dec9f2dfeabΣτο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης «Ενίσχυση της εξωστρέφειας του σχολείου μέσα από την ανάπτυξη συνεργατικών δράσεων με φορείς και σχολικές μονάδες» οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023 εκπαιδεύτηκαν στις Πρώτες Βοήθειες και συγκεκριμένα στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, στη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή και στον χειρισμό πνιγμονής από ξένο σώμα, από την εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ Αγρινίου.
Θερμές ευχαριστίες για την άψογη συνεργασία στην εκπαιδεύτρια Τσιόλη Θεοδώρα και τους διασώστες Βασιλόγιαννη Βασιλική και Κουρμούση Γεώργιο.

Περισσότερα...