ktirio-skitso

A- A A+

To "Ευ Αγωνίζεσθαι" στο σχολείο μας

IMG20230526111848Στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης με τίτλο "Η Καινοτομία ξεκινά με Δράση", στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, μαθητές και μαθήτριες από όλες τις τάξεις, συμμετείχαν σε αθλητικά-συναγωνιστικά-ψυχαγωγικά παιχνίδια υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Χρήστου Μπεκούλη. Απώτερος σκοπός ήταν να ενστερνιστούν τα παιδιά τις διαχρονικές αξίες του Ευ Αγωνίζεσθαι, της Ευγενούς Άμιλλας, του Τίμιου Συναγωνισμού, της Αποδοχής της Ήττας και της σωστής Διαχείρισης της Νίκης, της Αποδοχής της Διαφορετικότητας και του Σεβασμού του Αντιπάλου. Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, οργανώθηκε στο σχολείο μας αθλητική εκδήλωση, όπου οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε παιχνίδια δύναμης, ταχύτητας, ισορροπίας, υπερπήδησης εμποδίων κλπ. Μετά το τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν σε όλα τα παιδιά μετάλλια επιβραβεύοντας έτσι την προσπάθειά τους, μιας και όπως λέγαμε όλη τη χρονιά "Χαμένος είναι μόνο ο αγώνας που δεν έχει δοθεί"

 

L'enfant et la lune – Tο παιδί και το φεγγάρι

 

Την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 οι μαθητές και μαθήτριες του Γ1 τμήματος του Γυμνασίου Παναιτωλίου, συμμετείχαν στην εβδομάδα ποίησης και συγκεκριμένα στο αφιέρωμα στον ποιητή Αλέξανδρο Βαρόπουλο.

Εκπαιδευτική Δράση κατά της Βίας στο σχολείο

IMG20230308130443 01Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο, το Γυμνάσιο Παναιτωλίου οργάνωσε και υλοποίησε εκπαιδευτική δράση με στόχο τον περιορισμό του φαινομένου στη ζωή των ανηλίκων και της αποτροπής των αρνητικών συνεπειών στις διαπροσωπικές τους σχέσεις. 

Κατά την υλοποίηση της δράσης εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων παρακολούθησαν πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Στη συνέχεια, αντάλλαξαν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο που δημιουργήθηκε για την συγκεκριμένη δράση. Επίσης χωρισμένοι ανά τάξη, μαθητές και μαθήτριες υλοποίησαν εικαστικές δράσεις προκειμένου να εκφράσουν τα συναισθήματα τους και να συνειδητοποιησουν πόσο δυσάρεστο είναι κάποιος να "τσαλακώνει" την ψυχή τους.Τέλος, κάποιες ομάδες έγραψαν σε μπαλόνια από ένα θετικό μήνυμα και το μοιράστηκαν, ενώ κάποιες άλλες κατέβηκαν στο προαύλιο και σχημάτισαν με τα σώματα και τις σχολικές τους τσάντες μηνύματα κατά του σχολικού εκφοβισμού και της βίας.

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από την δράση:

 

 

Μαθαίνω για τη διατροφή στη σχολική ηλικία

Στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης «Ενίσχυση της εξωστρέφειας του σχολείου μέσα από την ανάπτυξη συνεργατικών δράσεων με φορείς και σχολικές μονάδες» οι διδάσκοντες εκπαιδευτικοί των μαθημάτων Οικιακής Οικονομίας (Νίκος Βάρσος), Εργαστήριο Δεξιοτήτων (Θεοδώρα Ξυγκά) και οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης του σχολείου μας, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023, συμμετείχαν στη διαδικτυακή δράση «Μαθαίνω για τη διατροφή στη σχολική ηλικία», που διοργάνωσε το ΚΕΠΕΑ Ιεράπετρας Νεάπολης, σε συνεργασία με το ΕΛΜΕΠΑ τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας.

 

Υλοποίηση Δράσης Πρώτων Βοηθειών

0-02-05-200890638005f8039ec6afa936e3a6d7db4754ee3737ec178e1450dbf5641590 1aa00dec9f2dfeabΣτο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης «Ενίσχυση της εξωστρέφειας του σχολείου μέσα από την ανάπτυξη συνεργατικών δράσεων με φορείς και σχολικές μονάδες» οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023 εκπαιδεύτηκαν στις Πρώτες Βοήθειες και συγκεκριμένα στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, στη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή και στον χειρισμό πνιγμονής από ξένο σώμα, από την εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ Αγρινίου.
Θερμές ευχαριστίες για την άψογη συνεργασία στην εκπαιδεύτρια Τσιόλη Θεοδώρα και τους διασώστες Βασιλόγιαννη Βασιλική και Κουρμούση Γεώργιο.

Κοπή βασιλόπιτας για το νέο έτος

IMG20230125120322Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023, μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας έκοψαν τις παραδοσιακές βασιλόπιτες για το καλωσόρισμα της καινούργιας χρονιάς. Πιο συγκεκριμένα, την 5η διδακτική ώρα, καθηγητές των τμήμάτων με την βοήθεια μαθητριών και μαθητών, έκοψαν τις βασιλόπιτες. Όλα τα παιδιά πήραν το κομμάτι τους ευχόμενοι να είναι αυτοί οι τυχεροί. Το ίδιο συνέβη λίγο αργότερα και στο Γραφείο Καθηγητών. Όλοι ανταλλάξαμε ευχές για υγεία, ευτυχία και μια δημιουργική σχολική χρονιά. 

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα:

 

 

Συμμετοχή σε χριστουγεννιάτικο στολισμό στην Παλαιά Αγορά

6Οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Παναιτωλίου συμμετείχαν και φέτος με τις χειροποίητες δημιουργίες τους στον στολισμό των χριστουγεννιάτικων δέντρων της Παλαιάς Αγοράς στο Αγρίνιο το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022.
H δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ένωση Καθηγητών Γαλλικής ΠΕ Νομού Αιτ/νίας και το Δήμο Αγρινίου.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Μαρία Παπαγεωργίου, η οποία ευχαρίστησε τους μικρούς μαθητές για τη συμμετοχή τους και τους ευχήθηκε καλές γιορτές.

 

 

 

 

Μαθητικές Εκλογές

IMG20221012120340Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 και την  Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 διενεργήθηκαν στο σχολείο μας μαθητικές εκλογές. Η πρώτη αναμέτρηση ανέδειξε τα 5μελή συμβούλια κάθε τάξης, ενώ η δεύτερη εξέλεξε το νέο 15μελές συμβούλιο. Μαθητές και μαθήτριες, με απόλυτη τάξη και υπο την καθοδήγησή των καθηγητών τους πήραν τα ψηφοδέλτιά τους, ψήφισαν και επέλεξαν τους αντιπροσώπους τους.

Ελπίζουμε τα νέα συβούλια να αναλάβουν καινοτόμες δράσεις και να εκπροσωπήσουν τους συμμαθητές τους με αξιοπρέπεια και σοβαρότητα.

 Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις εκλογες: