ktirio-skitso

A- A A+

Προβολή ταινίας

1.fwΤη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022 προβλήθηκε στο τμήμα Α1 η ταινία "Τα μυαλά που κουβαλάς". Η βραβευμένη με Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα ταινία κινουμένων σχεδίων αξιοποιήθηκε στο πλαίσιο των Δράσεων Ενίσχυσης Σχέσεων μεταξύ μαθητών/μαθητριών που υλοποιεί φέτος το σχολείο μας. Οι μαθητές παρακολούθησαν την ταινία και συζήτησαν για τα μηνύματά της και τον ρόλο των συναισθημάτων στην καθημερινότητα. Στη συνέχεια με την υποστήριξη της εκπαιδευτικού Κουρελή Βασιλικής συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας και δημιούργησαν τον προσωπικό τους χάρτη συναισθημάτων για τους χώρους που κινούνται αλλά και μοιράστηκαν με ειλικρίνεια και χιούμορ εμπειρίες στις οποίες βίωσαν έντονα συναισθήματα.

  

Ημέρα μνήμης για το Ολοκαύτωμα

Aousvits6-700x3811-456x300Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 έγινε στο σχολείο μας εκδήλωση για να θυμηθούμε ένα από τα πιο αποτρόπαια εγλήματα της εποχής μας, το Ολοκαύτωμα, τη συστηματική δηλαδή δολοφονία έξι εκατομμυρίων Εβραίων ανδρών, γυναικών και παιδιών και εκατομμύρια άλλων από τους Ναζί και τους συνεργάτες τους. Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της καθηγήτριας Παπατριανταφύλλου Χριστίνας, περιελάμβανε πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, ενώ στο τέλος ακολούθησε συζήτηση.

 

Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε στιγμιότυπα από την εκδήλωση.

Κοπή βασιλόπιτας για το νέο έτος

IMG20220126114833 01Την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022, μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας έκοψαν τις παραδοσιακές βασιλόπιτες για το καλωσόρισμα της καινούργιας χρονιάς. Πιο συγκεκριμένα, την 5η διδακτική ώρα, καθηγητές των τμήμάτων με την βοήθεια μαθητών, τηρώντας τα πρωτόκολλα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, έκοψαν τις βασιλόπιτες. Όλοι οι μαθητές πήραν το κομμάτι τους ευχόμενοι να είναι αυτοί οι τυχεροί. Το ίδιο συνέβη λίγο αργότερα και στο Γραφείο Καθηγητών. Όλοι ανταλλάξαμε ευχές για υγεία, ευτυχία και μια δημιουργική σχολική χρονιά. 

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα:

 

Υλοποίηση Δράσης για την ενίσχυση σχέσεων μαθητών/τριών

photo3Στο πλαίσιο της Δράσης «Ενίσχυση σχέσεων μεταξύ μαθητών/τριών και διαχείριση εντάσεων και συγκρούσεων στο περιβάλλον της τάξης», οι μαθητές/τριες του Γ2 παρακολούθησαν Πρόγραμμα με θέμα: «Συζητήσεις στα σχολεία». Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας "ΟΔΥΣΣΕΑΣ". Η συνολική διάρκεια της παρέμβασης ήταν 6 διδακτικές ώρες (1 δίωρη συνάντηση ανά εβδομάδα).

Σκοπός του προγράμματος ήταν η στήριξη των μαθητών/τριών και η δημιουργία συνθηκών επικοινωνίας, που θα έχουν άμεση επίδραση στους τρόπους με τους οποίους οι μαθητές/τριες θα διαχειριστούν αποτελεσματικά τις σχέσεις τους στο σχολικό, οικογενειακό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

 

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποιήσης

panagia eleousa frontΣτις 3 Δεκεμβρίου 2021, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και με σκοπό την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας επί ζητημάτων ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας παρέμβαση διάρκειας 45 λεπτών από τον κ. Χειμαριώτη Δημήτριο, Διευθυντή του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα».
Η παρέμβαση αφορούσε στο δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, στην καταπολέμηση στερεοτύπων και προκαταλήψεων και στην προαγωγή του σεβασμού της μαθητικής ετερογένειας.
Η Δράση πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (σύνδεση κάθε τμήματος μέσω Skype) και τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, που αναφέρονται στην Υ.Α. Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 55254/09-09-2021 (Λειτουργία σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).

 

 

Ενημερωτική Συνάντηση με Γονείς

IMG 20211103 1711169Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ενημερωτική συνάντηση του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων με τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών του σχολείου μας. Στα πλαίσια αυτής της απογευματινής συνάντησης οι γονείς ενημερώθηκαν για θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής και ζητήματα λειτουργίας της σχολικής μονάδας στις τρέχουσες συνθήκες.

Η συνάντηση έγινε σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας (υποχρεωτική χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων κλπ)

Μετά το τέλος της συνάντησης ακολούθησε συζήτηση και τέθηκαν ερωτήματα και προβληματισμοί εκ μέρους των γονέων.

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα:

 

 

Μαθητικές Εκλογές

IMG 20211013 1158562Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας οι καθιερωμένες εκλογές για την ανάδειξη των μαθητικών συμβουλίων. Η πρώτη αναμέτρηση ανέδειξε τα 5μελή συμβούλια κάθε τμήματος, ενώ από τη δεύτερη εκλέχτηκε το νέο 15μελές συμβούλιο που θα εκπροσωπήσει όλο το σχολείο. Μέσα σε κλίμα συνεργασίας και απόλυτης τάξης, τηρώντας τους κανόνες προστασίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, μαθητές και μαθήτριες, διάβασαν τους κανονισμούς και υπό την καθοδήγησή των καθηγητών τους μελέτησαν τα ψηφοδέλτιά, ψήφισαν και επέλεξαν τους αντιπροσώπους τους.

 

Περισσότερα...