ktirio-skitso

A- A A+

Εργασίες που παρουσιάστηκαν στην Ισπανία

Στα πλαίσια των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων από όλα τα ευρωπαϊκά σχολεία και εν όψει του ταξιδιού στην Ισπανία το Μάιο, μαθητές και καθηγητές του σχολείου εργάστηκαν και υλοποίησαν δύο εργασίες:

Η πρώτη αφορούσε στην δημιουργία ενός ενημερωτικού φυλλαδίου που σκόπευε στην ανάπτυξη και υλοποίηση καμπάνιας για τη βελτίωση της ποιότητας και την εξοικονόμηση του νερού στο σχολείο και την κοινότητα.

campaign leaflet1                       campaign leaflet2

Η δεύτερη εργασία αφορούσε στην δημιουργία ενός ολιγόλεπτου βίντεο που σκοπό θα είχε να ευαισθητοποιήσει μαθητές και τοπική κοινότητα για την προστασία και την εξοικονόμηση του πολύτιμου αυτού αγαθού. Εκτός από το μικρό αυτό φιλμ, τέσσερις φωτογραφίες που ενισχύουν την καμπάνια για την προστασία του νερού έπρεπε να επιλεχθούν και να ταξιδέψουν μαζί με την ελληνική αποστολή στην Ισπανία.

Παρακολουθήστε το βίντεο που ετοιμάσαμε:

 Οι φωτογραφίες που ταξίδεψαν μαζί μας στην Ισπανία:

1               2

 3             4

Εργασίες που παρουσιάστηκαν στην Πολωνία

Κατά τη συνάντησή μας στην Πολωνία το Μάρτιο δημιουργήσαμε ένα ηλεκτρονικό λεξικό του νερού. Πρόκειται για ένα πολύγλωσσο εικονογραφικό λεξικό όρων και μεταφορικών εκφράσεων. 
Τα σχολεία είχαν προπαρασκευάσει την εργασία ως εξής: επέλεξαν λέξεις για το λεξικό (γραμμένες στην εθνική τους γλώσσα και στην αγγλική), φιλοτέχνησαν από ένα εξώφυλλο για το λεξικό (το τελικό εξώφυλλο επιλέχτηκε με διαγωνισμό στην Πολωνία) και αποτύπωσαν στον καμβά τις μεταφορικές εκφράσεις. 
Δείτε τις ζωγραφιές των παιδιών που ταξίδεψαν στην Πολωνία:
 
dictionary-photo       idioms greece1
 
idioms greece2      idioms greece3
 
 
 Δείτε το βίντεο που ετοίμασε η Πολωνία, ως χώρα υποδοχής, για το πολύγλωσσο εικονογραφικό λεξικό που δημιουργήθηκε εκεί:
 

Εργασίες που παρουσιάστηκαν στη Γαλλία

d. Water-related professional activities2Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία τον Ιανουάριο, το σχολείο μας καθώς και τα υπόλοιπα συνεργαζόμενα σχολεία παρουσίασαν δύο εργασίες:
1) Πόστερ με επαγγέλματα που σχετίζονται με το νερό.
2) Ένα ευρωπαϊκό ιστορικό, γεωγραφικό και οικονομικό χάρτη πόλεων που σχετίζονται με το νερό.

Η δημιουργία του ελληνικού πόστερ έγινε στην χώρα μας και η ελληνική αποστολή απλώς έπρεπε να το τοποθετήσει στο χώρο εκδηλώσεων του γαλλικού σχολείου. Όσο για το χάρτη, ήταν αρμοδιότητα του γαλλικού σχολείου να τον εκθέσει και απλώς κάθε χώρα έπρεπε να βάλει πάνω του τέσσερις αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες. 

 Το πόστερ που ετοιμάσαμε:

 

d. Water-related professional activities1

 

 Ο ευρωπαϊκός χάρτης:

c. Map of water related cities1

 

                     

Εργασίες που παρουσιάστηκαν στην Ελλάδα

Οι εργασίες που ετοίμασαν τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και που παρουσιάστηκαν ση στο Παναιτώλιο ήταν:

1) Ανάγνωση ενός αφηγήματος ή ενός ποιήματος με θέμα το νερό

 2) Παρουσίαση ενός παραδοσιακού και/ή ενός μοντέρνου χορού

Για την πρώτη εργασία η ελληνική ομάδα επέλεξε να παρουσιάσει τον τοπικό μύθο «Η πάλη του Ηρακλή με τον Αχελώο». Το κείμενο μεταφράστηκε στα αγγλικά. Δημιουργήθηκε επίσης μια ηλεκτρονική παρουσίαση με εικόνες από ζωγραφικούς πίνακες εμπνευσμένους από το σχετικό μύθο, το οποίο προβλήθηκε παράλληλα με την αφήγηση. Την ιστορία αφηγήθηκαν δύο μαθητές, η Βανέσα Τσ. και ο Γιώργος Κ., ντυμένοι με αρχαιοελληνικές ενδυμασίες.
Κάντε κλικ για να διαβάσετε στα αγγλικά τον μύθο της πάλης του Ηρακλή με τον Αχελώο

Περισσότερα...

Εργασίες που παρουσιάστηκαν στην Πορτογαλία

poster1Στα πλαίσια των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων από όλα τα ευρωπαϊκά σχολεία και εν όψει του ταξιδιού στην Πορτογαλία, μαθητές και καθηγητές  του σχολείου εργάστηκαν και υλοποίησαν δύο εργασίες. Η πρώτη αφορούσε στην δημιουργία μιας αφίσας - πόστερ για τον Εορτασμό της Μέρας της Γης   (Earth Day Celebration). Για τη δημιουργία της αφίσας χρησιμοποιήθηκε φωτογραφικό υλικό από την δεντροφύτευση που έγινε στο προαύλιο του σχολείου, από τον καθαρισμό περιοχής του Παναιτωλίου και από τον διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα τη λίμνη Τριχωνίδα. Το πόστερ "ταξίδεψε" στην Πορτογαλία και θα στολίζει από δω και πέρα μια γωνιά του πορτογαλικού σχολείου.

Περισσότερα...