ktirio-skitso

A- A A+

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στο σχολείο μας

DSC 8320Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022, τελευταία μέρα στο σχολείο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, η Β΄ Γυμνασίου με τις καθηγήτριες κ. Κοκκίνη Τ. και κ. Παπατριανταφύλλου Χ. παρουσίασαν στα πλαίσια της χριστουγεννιάτικης γιορτής δυο χριστουγεννιάτικα θεατρικά δρώμενα καθώς και χορευτικό που είχαν ετοιμάσει.
Τα θεατρικά που παρουσιάστηκαν ήταν "Τα Χριστούγεννα της κ. Νικολέττας" από τον "Κόσμο της Ελληνίδας" και "Το κοριτσάκι με τα σπίρτα" του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Μετά το τέλος της γιορτής, καθηγητές και μαθητές αντάλλαξαν ευχές για χαρούμενες διακοπές και μια όμορφη, δημιουργική χρονιά!

 

Τιμώντας τους ήρωες του Πολυτεχνείου

new IMG20221117100040 01Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 το σχολείο μας γιόρτασε την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Μαθήτριες και μαθητές των τμημάτων Α2 και Β2 με την καθοδήγηση των καθηγητριών τους κ. Κοκκίνη Ταξιαρχούλας και κ. Παπατριανταφύλλου Χριστίνας, ζωντάνεψαν μέσα από το θεατρικό δρώμενο "Εμένα τι με νοιάζει" του Θωμά Μενεξέ στιγμές από την επτάχρονη Χούντα καθώς και τα γεγονότα των τριών ημερών που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο. 49 χρόνια μετά, τα νιάτα του σήμερα, απέτισαν φόρο τιμής στη μνήμη αυτών που έδειξαν το δρόμο της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας, τραγουδώντας "Της αγάπης αίματα" του Μίκη Θεοδωράκη και "Το Προσκύνημα" του Σταύρου Ξαρχάκου.
Το μήνυμα της γιορτής που ενστερνιστήκαμε ήταν πως είναι καθήκον όλων μας να επαγρυπνούμε για τη Δημοκρατία και τις αξίες της, καθώς τα πρόσωπα του φασισμού, όσο κι αν αλλάζουν μέσα στους αιώνες, παραμένουν το ίδιο επικίνδυνα για τους θεμελιώδεις θεσμούς της ελευθερίας και της δημοκρατίας.
Ακολουθεί βίντεο με το θεατρικό δρώμενο.

Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

pIMG-51e7fda4115c9e0038825396c6a2f976-VΤο Γυμνάσιο Παναιτωλίου τίμησε το ένδοξο "Όχι" του 1940, με μια γιορτή την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 και με την συμμετοχή του στη Δοξολογία και την Παρέλαση στο Παναιτώλιο την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022.

Κατά την διάρκεια της γιορτής προβλήθηκε πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό με παράλληλη αφήγηση του χρονικού της επετείου. Οι μαθητές με βιωματικό τρόπο κατάλαβαν τη βαρύτητα του ΟΧΙ του ελληνικού λαού απέναντι στον ιταλικό φασισμό και το γερμανικό ναζισμό και διαπίστωσαν ανάλογα φαινόμενα φασισμού στις μέρες μας σε κράτη και κοινωνικές ομάδες.

Μετά το τέλος της γιορτής έγινε παράδοση της Σημαίας στις αριστούχες μαθήτριες της Γ΄Τάξης ενώ απονεμήθηκαν αριστεία και βραβεία στους μαθητές σύμφωνα με τη βαθμολογία που πέτυχαν την περασμένη σχολική χρονιά.

 

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου

IMG20220324084351Tην Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022 οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι καθηγητές του σχολείου μας τίμησαν τους ήρωες του ΄21 με μια εκδήλωση - γιορτή που διοργάνωσε και φέτος κάθε τάξη ξεχωριστά, τηρώντας τους κανόνες για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού. Προβλήθηκαν παρουσιάσεις με αφήγηση του χρονικού και βίντεο με τραγούδια και αναπαραστάσεις γεγονότων της εποχής.

Την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022 το σχολείο μας συμμετείχε στην δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Παναιτώλιο, καθώς και στην παρέλαση.

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα:

 

 

Γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου

IMG 20211117 085540317 Νοεμβρίου 2021.Οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Παναιτωλίου με τους καθηγητές τους, τίμησαν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που αποτελεί κορυφαία στιγμή της αντίστασης του ελληνικού λαού εναντίον της χούντας των συνταγματαρχών. Μέσα από τις αφηγήσεις, το χρονικό των ημερών, τα ποιήματα, τα ηχητικά και τα βίντεο, μαθητές και καθηγητές, βιώσαμε τον παλμό, το αγωνιστικό πνεύμα και τα συνθήματα της νεολαίας του Πολυτεχνείου, ενάντια σε κάθε μορφής βίας και περιορισμού των θεμελιωδών ελευθεριών του ανθρώπου.

Στην εκδήλωση τηρήθηκαν οι κανόνες για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού.

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα: