ktirio-skitso

A- A A+

Συμμετοχή σε Εκπαιδευτικό Συνέδριο στη Βενετία

Το Γυμνάσιο Παναιτωλίου σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Παναιτωλίου συμμετείχαν στο 6ο  Ευρωπαϊκό  Μαθητικό Συνέδριο με θέμα
''Η ιστορία συναντά τις τέχνες,γράμματα και τεχνολογία. Ο άνθρωποςκαι η διαδρομή του απο την Αναγέννηση στον σύγχρονο
πολιτισμένο κόσμο'' που πραγματοποιήθηκε απο 28 Νοεμβρίου εως 2 Δεκεμβρίου 2019 στη Βενετία της Ιταλίας.

Οι μαθητές μας με την καθοδήγηση των καθηγητριών Παπαδοπούλου Δήμητρας και Παπατριανταφύλλου Χριστίνας ετοίμασαν
και παρουσίασαν τη ζωή και το έργο του Φραγκίσκου της Ασίζης .

Η εμπειρία του συνεδρίου ήταν εξαιρετική.Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά, να επικοινωνήσουν με
συνομήλικους τους να ανταλλάξουν απόψεις.

Ακολουθεί βίντεο με στιγμιότυπα από το πολύ όμορφο αυτό ταξίδι:

 

Επίσκεψη στην λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου

IMAGE2Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020, μαθήτριες και μαθητές της Β΄ Γυμνασίου, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στα πλαίσια των μαθημάτων Χημείας και Βιολογίας με τους υπεύθυνους καθηγητές Παπατριανταφυλλου Χριστινα και Κονδύλη Βασιλική στον φορέα διαχείρισης λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και στις αλυκές.
Εκεί αφού ενημερώθηκαν για τις δράσεις του φορέα, ξεναγήθηκαν και πραγματοποιήθηκε ορνιθοπαρατήρηση στην περιοχή της Πλώσταινας. Οι μαθητές χρησιμοποιώντας τηλεσκόπια παρατήρησαν μερικά από τα είδη πουλιών που απαντώνται στη λιμνοθάλασσα. Κατόπιν επισκέφθηκαν τις αλυκές όπου ενημερώθηκαν για τη διαδικασία συγκομιδής του αλατιού.

Επίσκεψη στο Μέτσοβο και τα Ιωάννινα

IMG 20191219 114451Στις 19 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στα πλαίσια των μαθημάτων Χημείας και Βιολογίας μαθητριών και μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου στο Μέτσοβο και στα Γιάννενα.
Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο οινοποιείο "Κατώγι Αβέρωφ" με συνοδούς καθηγητές τους την κ. Κονδύλη Βασιλική και κ. Παπατριανταφυλλου Χριστίνα.
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την πόλη των Ιωαννίνων, το σπήλαιο του Περάματος, το Βυζαντινό Μουσείο το χώρο του "Ιτς-Ύαλέ "του κάστρου των Ιωαννίνων.

 

Περισσότερα...

Επίσκεψη στη Λευκάδα και τη Βόνιτσα

lefkada93Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή της Α΄ Γυμνασίου στη Λευκάδα και τη Βόνιτσα με συνοδούς καθηγητές τους Βασιλική Κονδύλη, Γιώργο Πανουκλιά και Χριστίνα Παπατριανταφυλλου.
Πρώτη στάση στο κάστρο της Βόνιτσας που έχει χαρακτηριστεί ως "προέχον βυζαντινό μνημείο".
Κατόπιν επισκεφθήκαμε ένα από τα πιο επιβλητικά μεσαιωνικά κτίσματα στην Ελλάδα και πρότυπο οχυρωματικής τέχνης,το κάστρο της Αγ. Μαύρας.
Στην πόλη της Λευκάδας επισκεφθήκαμε και ξεναγηθήκαμε στο αρχαιολογικό μουσείο, στο μουσείο φωνογράφου και στο ιδιαίτερο και πρωτοποριακό μουσείο του Άγγελου Σικελιανού. Τέλος, επισκέφθηκαμε την Μονή Φανερωμένης.

Περισσότερα...

Συμμετοχή στο 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μοντέρνου Χορού

dancefestival20192Την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 η ομάδα χορού του σχολείου μας συμμετείχε στο 5ο Mαθητικό Φεστιβάλ Μοντέρνου Χορού στη Ναύπακτο. Για μια ακόμη φορά η εμφάνιση των παιδιών ήταν εξαιρετική. Επί τέσσερις μήνες τα παιδιά δούλεψαν εντατικά με τη βοήθεια και την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας τους Παπατριανταφύλλου Χριστίνας. Ευχαριστούμε πολύ την κ. Βίκυ Παπανίκου για την βοήθεια της και τους γονείς που μας στηρίζουν.

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα και βίντεο από την εκδήλωση:

 

Τα σχολεία πάνε πανεπιστήμιο

57188228 682673902152283 4551586639838707712 nΤην Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 η Γ΄ Τάξη του Γυμνασίου Παναιτωλίου πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στο πανεπιστήμιο Πατρών στα πλαίσια του προγράμματος "Τα σχολεία πάνε πανεπιστήμιο". Εκεί έγιναν δύο παρουσιάσεις που αφορούσαν η μία την ιστορία της Αγγλικής γλώσσας και η άλλη την επίδραση της ελληνικής γλώσσας στην αγγλική.
Στη συνέχεια επισκέφθηκαμε τις εγκαταστάσεις της Αchaia Clauss, της πρώτης ελληνικής οινοποιίας που ιδρύθηκε το 1861.Τα παιδιά περπάτησαν σε πλακόστρωτα δρομάκια ανάμεσα σε πέτρινους πύργους, ιστορικά κτήρια, κελάρια με υπερμεγέθη βαρέλια,το καθένα με τη δική του ιστορία.Η ξενάγηση ήταν πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα.

Ακολούθησε προσκύνημα στο ναό του Αγίου Ανδρέα,που είναι ο μεγαλύτερος ορθόδοξος ναός της Ελλάδας.
Η εκδρομή τελείωσε με επίσκεψη στην πόλη της Ναυπάκτου.

Περισσότερα...

Επίσκεψη στην Εστία Επιστημών στην Πάτρα

56580419 678889492530724 1583328878942748672 nΣτις 10 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη της Β΄ Γυμνασίου με την υπεύθυνη καθηγήτριά τους κ. Παπατριανταφυλλου Χριστίνα και συνοδούς καθηγήτριες τις κ. Κονδύλη Βασιλική και κ. Σμάνη Αγγελική στην Εστία Φυσικών Επιστημών στην Πάτρα στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους της Εστίας, αντάλλαξαν απόψεις με ειδικούς, συμμετείχαν σε δραστηριότητες σχετικές με μαθήματα που διδάσκονται στο Γυμνάσιο. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν με τη βοήθεια της κ. Σμάνη Αγγελικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στη Ναύπακτο.

Περισσότερα...

Τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη

DSC04738-finalΤο σχολείο μας πραγματοποίησε τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη από την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 έως και το Σάββατο 6 Απριλίου 2019. Οι 26 μαθητές και μαθήτριες της Β΄ και Γ΄ Τάξης που συμμετείχαν με το πολιτιστικό πρόγραμμα "Βυζαντινές Εκκλησίες της Θεσσαλονίκης, Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO", είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν από κοντά την αρχιτεκτονική και την εικονογραφία των Βυζαντινών ναών και να ευαισθητοποιηθούν στην προστασία και στην συντήρηση των πολιτιστικών και θρησκευτικών θησαυρών της πατρίδας μας. Παράλληλα οι 21 μαθήτριες και ρμαθητές του σχολείου μας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα "Οικογένεια και ψυχική Υγεία των μαθητών", είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τη Μονάδα Εφήβων του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ, να ξεναγηθούν στο χώρο και να ενημερωθούν από τον καθηγητή παιδοψυχιατρικής του Α.Π.Θ. κ.Νίκο Ζηλίκη. Επίσης, στα πλαίσια της τριήμερης εκπαιδευτικής επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε προσκυνηματική επίσκεψη στη Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Σουρωτή Θες/νίκης. Τέλος έγινε περιήγηση σε αρκετά αξιοθέατα της πόλης της συμπρωτεύουσας. 

Ακολουθεί βίντεο με χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την τριήμερη αυτή επίσκεψη:

Επίσκεψη στο εργοστάσιο της Knauf

IMG 20190221 102530Την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019, οι μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Τάξης με τους υπεύθυνους καθηγητές τους Πανουκλια Γιώργο και Παπατριανταφύλλου Χριστίνα, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στα πλαίσια των μαθημάτων τεχνολογίας και χημείας στο εργοστάσιο της Knauf έξω από το Αγρίνιο. Ξεναγήθηκαν στους χώρους, ενημερώθηκαν για τον τρόπο παραγωγής αλλά και για τις χρήσεις των προϊόντων του εργοστασίου.

 

 

Περισσότερα...