ktirio-skitso

A- A A+

Εμείς και το Μέλλον

Πιστεύουμε ότι η "Γνώση είναι Δύναμη". Έτσι Μοιραζόμαστε την Γνώση και την Εμπειρία.
Υπηρετούμε την Ολόπλευρη Ανάπτυξη των Εφήβων. Έτσι Φωτίζουμε Νέες Πτυχές της Ζωής τους, ακόμη και κάποιες "Δύσκολες, πιο Σκοτεινές".
Ξέρουμε ότι το Μέλλον "χτίζεται" Ήσυχα, Ομαδικά και με Αγάπη. Έτσι Οικοδομούμε πιο Σφιχτή, Ουσιαστική Συνεργασία με τις Οικογένειες των Μαθητών μας.

 Αγαπητοί Γονείς, Κηδεμόνες & Φίλοι του σχολείου μας,

545858 562413997110869 86288529 nΗ θεματική του ιστοτόπου μας "Για Γονείς" έχει χαρακτήρα Ενημερωτικό και Δια Βίου Μάθησης για εμάς τους ενήλικες.

Είναι ο δίαυλος επικοινωνίας μαζί σας, ώστε όλοι μας να μάθουμε νέες γνώσεις και νέα δεδομένα σχετικά με την εφηβική ηλικία και την κοινωνικοποίησή της, να γνωρίσουμε νέες εικόνες που "βρίσκονται" στην ζωή των παιδιών μας, να αποκτήσουμε νέες δεξιότητες και ικανότητες κατανόησης της πραγματικότητας των εφήβων μας, να επικαιροποιήσουμε τις στάσεις μας απέναντι στην ζωή και να υποστηρίξουμε τους νέους στην πορεία ενηλικίωσής τους.

Συχνά η εφηβεία δείχνει δύσκολη και "σηκώνουμε τα χέρια ψηλα" ανήμποροι να διαχειριστούμε την ορμή της καθημερινότητας. Σκοτεινές πλευρές της ζωής, παλαιά προβλήματα, νέα εργαλεία, προσωπικές στάσεις ή ματαιώσεις, είναι πιθανόν να μας αποσταθεροποιούν. Επειδή όμως "Τα πρότυπα πρέπει να έχουν Ανοχή και Αντοχή" είναι απαραίτητο να δείχνουμε σταθερότητα στις αξίες, θετικούς τρόπους και δρόμους αντιμετώπισης των δυσκολιών στα παιδιά μας. Με το Παράδειγμά μας, με τις Πράξεις μας.

Με τα μικρά και καθημερινά της ζωής, με τα Ναι και Όχι.

Τα άρθρα/θέματα που παραθέτουμε έρχονται να μας δώσουν ιδέες, κατευθύνσεις, τρόπους αποτελεσματικότερης επικοινωνίας μεταξύ μας αλλά και τα παιδιά μας/μαθητές μας. Επιδιώκουμε να γίνουν αφορμή για συζήτηση, καλύτερο καθημερινό προγραμματισμό και πιο λειτουργική διαχείριση της ζωής όλων μας.

Έχουμε το "ΜΕΛΛΟΝ" στα χέρια μας. Τα παιδιά μας. Επιθυμούμε και πρέπει να τα υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Άλλωστε είναι το πιο ελπιδοφόρο καθήκον μας.

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Θεοδώρα Μαργάρα, Ελένη Κουβαρντά